bababútor fn 4A

’bútordarabot kicsiben utánzó játékszer, ill. babaszobának ilyenekből álló berendezése’ ❖ Bement a játékkereskedésbe. Szemlét tartott … az ólomkatonákon, a baba-bútorokon (1908 Ambrus Zoltán C0600, 258) | van a gyerekeknek elég játékuk. Van bizony, ez tagadhatatlan. Hiszen van már akkora bababútor is, mint amilyet most Teri néni vásárolni szándékozik a gyermekeinek a mosással keresett pénzből (1959 Népszabadság dec. 18. C4811, 7) | A megfigyelési helyzetekben a gyerekek olyan játéktárgyakat kaptak, amelyek főként az otthoni környezet eseményeinek lejátszását sugallták (babák, bababútorok, főzőedények) (1970 Mérei Ferenc–V. Binét Ágnes 9435002, 126).

Vö. ÉKsz.

bababútor főnév 4A
bútordarabot kicsiben utánzó játékszer, ill. babaszobának ilyenekből álló berendezése
Bement a játékkereskedésbe. Szemlét tartott … az ólomkatonákon, a baba-bútorokon
(1908 Ambrus Zoltán)
van a gyerekeknek elég játékuk. Van bizony, ez tagadhatatlan. Hiszen van már akkora bababútor is, mint amilyet most Teri néni vásárolni szándékozik a gyermekeinek a mosással keresett pénzből
(1959 Népszabadság dec. 18.)
A megfigyelési helyzetekben a gyerekek olyan játéktárgyakat kaptak, amelyek főként az otthoni környezet eseményeinek lejátszását sugallták (babák, bababútorok, főzőedények)
(1970 Mérei Ferenc–V. Binét Ágnes)
Vö. ÉKsz.

Beállítások