dajkabéka fn 6A (Áll)

’Közép- és Dél-Európa egyes hegyvidéki területein honos, mintegy 5 centiméter nagyságú, szürkés v. barna színű béka, amelynek hímje az általa megtermékenyített petéket azok kikeléséig a hátán v. a lábán hordozza, ill. e békák faja, az ún. közönséges dajkabéka (Alytes obstetricans)’ ❖ Dajka-béka v. bábabéka (Alytes obstetricans Laur) (1912 RévaiNagyLex. C5701, 247) | A Ny-Európában és az Ibériai-félszigeten élő 5 cm-es dajkabéka (Alytes obstetricans) párzása a szárazföldön zajlik, a hím a nőstényt annak feji részén karolja át (1996 Kiss István C6712, 317).

dajkabéka főnév 6A (Áll)
Közép- és Dél-Európa egyes hegyvidéki területein honos, mintegy 5 centiméter nagyságú, szürkés v. barna színű béka, amelynek hímje az általa megtermékenyített petéket azok kikeléséig a hátán v. a lábán hordozza, ill. e békák faja, az ún. közönséges dajkabéka (Alytes obstetricans)
Dajka-béka v.vagy bábabéka (Alytes obstetricans LaurLaurenti)
(1912 RévaiNagyLex.)
A NyNyugat-Európában és az Ibériai-félszigeten élő 5 cm-escentiméteres dajkabéka (Alytes obstetricans) párzása a szárazföldön zajlik, a hím a nőstényt annak feji részén karolja át
(1996 Kiss István)

Beállítások